Krewetki szaszłyki z trzciny cukrowej (chao Tom)
Przepis Sugar Cane Skewered Shrimp (Chao Tom) może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w około 20 minut. Ten przepis służy 20 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 62 kalorie. Jeśli masz kolendrę, zieloną cebulę, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Wietnamskie krewetki z trzciny cukrowej (chao Tom), Krewetki Szaszłyki Z Trzciny Cukrowej, oraz Krewetki Czosnkowe Szaszłykane.
Instrukcje
W misce robota dodać posiekaną marchewkę, zieloną cebulę, kolendrę i czosnek i puls, aż wszystko jest w małych kawałkach (nie przetwarzać go, aż zamienia się w papkę).
Dodaj krewetki, brązowy cukier, smalec i sos rybny do robota kuchennego.Tym razem będziesz pulsował wszystko, aż krewetki zamienią się w pastę.Wrzucić mieszaninę krewetek do średniej wielkości miski i dodać sól, pieprz i białko jaja. Wymieszać, aby dokładnie połączyć białko jaja w mieszaninę.
Pozostawić mieszaninę na 20 minut.Zwilżyć ręce i wziąć 2 łyżki mieszanki krewetek do dłoni z jednej strony i położyć trzciny cukrowej (lub trawa cytrynowa) szaszłyk w środku mieszaniny. Uformuj mieszaninę wokół szaszłyka.Po utworzeniu mieszaniny połóż ją na kawałku folii lub woskowanego papieru.Kontynuuj formowanie wszystkich krewetek i układanie każdego kawałka na okładie lub papierze. Nie pozwól, aby kawałki dotykały się lub przylegały do siebie.Dopasuj kosz na parowiec do dużego garnka i dodaj wodę, aż poziom spadnie tuż poniżej kosza na parowiec.Doprowadzić wodę do wrzenia.Gdy woda się zagotuje, ułóż szaszłyki w koszu tak, aby stały i nie dotykały się nawzajem.Pary je, aż zobaczysz, że kawałki krewetek kolei pomarańczowy kolor czerwony (podobnie jak krewetki zrobić, gdy je gotować), a następnie usunąć z parowca i odstawić je na bok. Zajmie to około 5 7 minut. Musisz to zrobić partiami. Luźno przykryłem je pokrywką do garnka.Gdy wszystkie krewetki zostały gotowane na parze, można przygotować proces smażenia na patelni.
Dodaj trochę oleju roślinnego do dużej patelni saute i podgrzać na średnim ogniu. (Być nieco hojny z oleju, ponieważ szaszłyki krewetki będzie trzymać jeśli nie ma wystarczającej ilości oleju. Ale nie muszą pływać w oleju.) Gdy olej jest gorący, położyć szaszłyki krewetki do oleju. Smażyć je ze wszystkich stron, aż będą chrupiące. Będzie to również konieczne w partiach.Gdy wszystkie są smażone, można je ułożyć na półmisku i podawać ze słodkim tajskim sosem chili i czarnym octem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.