Krewetki cioci Triny
Krewetki cioci Triny wymagają około 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 119 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajko, krewetki, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Krewetki Boulettes, Głazy z indykiem i kiełbasą, oraz Ragoût de boulettes et de pattes de cochon-a przynajmniej tak to uwierzysz… dla podobnych receptur.
Instrukcje
Korzystanie z osprzętu młynka na mikserze lub w robocie kuchennym zmielić cebulę i ziemniaki razem.
Dodaj krewetki i puls wszystko razem.
W misce, połączyć mieszaninę krewetek z posiekaną natką pietruszki, zielona cebula i zielony pieprz. Wymieszać z jajkiem i mąką, aby ciasto. Złożyć krewetki do mieszanki i doprawić solą i pieprzem.
Stopić skrócenie na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy skracanie jest gorące, Wrzuć ciasto przez łyżki stołowe do patelni.
Saute 2 do 3 minut na stronie, aż rumiane i chrupiące.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.