Kremowy Purée Z Rzepy I Ziemniaków
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Kremowy Purée z rzepy i ziemniaków może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Jeśli masz rzepy, ziemniaki russet, ząbki czosnku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Purée Z Pasternaku, Ziemniaków I Rzepy, Puree z pasternaku, ziemniaków i rzepy, oraz Puree Z Rzepy Maślanej.
Instrukcje
Umieść rzepę, ziemniaki i czosnek w garnku 5-quart. Przykryć zimną wodą do 2 cali nad warzywami; doprowadzić do wrzenia.
Dodać sól; dusić, odkryte, do miękkości (około 15 minut).
Warzywa odcedzić w durszlaku; wrócić do garnka. Gotować na średnim ogniu, aby usunąć nadmiar wody, dobrze mieszając (około 5 minut). Wymieszać pozostałe składniki; zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę do naczynia do serwowania.