Kremowy Potrójnie Cytrusowy Deser Żelatynowy
Jeśli 47 centów za porcję spada w budżecie, kremowy potrójnie cytrusowy deser żelatynowy może być ogromnym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 217 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 15 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz krem knudsen, galaretkę o smaku cytrynowym, galaretkę o Smaku limonkowym i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Potrójny Cytrusowy Deser Żelatynowy, Kremowy Deser Żelatynowy, oraz Deser żelatynowy z jagodami, ananasem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać 3/4 szklanki wrzącej wody do mieszania żelatyny wapiennej w średniej misce; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia. Przechowywać w lodówce 15 min. albo do ostygnięcia.
Ubij w 1/2 szklanki kwaśnej śmietany.
Wlać do formy o pojemności 6 filiżanek rozpylonej sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 30 min. lub do zgęstnienia, ale nie osadzone.
W międzyczasie dodaj 1-1 / 2 szklanki wrzącej wody do mieszanek żelatyny cytrynowej; wymieszaj 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia. Przechowywać w lodówce 25 min. albo do ostygnięcia.
Ubij w 1 szklance kwaśnej śmietany. Łyżka na warstwie wapna w formie. Przechowywać w lodówce 30 min. lub do zgęstnienia, ale nie osadzone.
Do mieszanek żelatyny pomarańczowej dodać pozostałą wrzącą wodę; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia. Przechowywać w lodówce 25 min.
Ubij pozostałą śmietanę. Łyżka na warstwę cytryny w formie. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub do firmy.