Kremowy jogurt szafranowy
Kremowy jogurt szafranowy jest bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pistacje, strąki kardamonu, złoty cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Sprawdza się jako raczej tanie śniadanie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tajny składnik (Szafran): Sałatka z pieczonych bakłażanów z jogurtem szafranowym, Szafran Jogurt Majonez, oraz Szafran Jogurt Majonez.
Instrukcje
Umieść kawałek muślinu lub grubego papieru kuchennego na dużym sitku ustawionym nad dużą misą. Łyżka jogurtu na sito, przykryć innym kawałkiem muślinu lub 2 arkusze papieru kuchennego i odstawić w temperaturze pokojowej na 25-30 minut (odbywa się to w celu usunięcia nadmiaru wilgoci).
Usuń nasiona ze strąków kardamonu i zmiażdż je za pomocą tłuczka i zaprawy, potrzebujesz 1 łyżeczki zmielonego kardamonu.
Zdjąć i wyrzucić górną warstwę papieru z jogurtu, następnie zeskrobać jogurt do miski i wymieszać z cukrem.
Nitki szafranu wymieszać z mlekiem, a następnie dodać do jogurtu z mielonym kardamonem. Dać mieszaninę jogurt dobry wymieszać przez kilka minut, więc składniki są dobrze wymieszane. (Można nadrobić do tego etapu dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.)
Podzielić na 6 małych szklanek i rozsypać na pistacje. Każdą szklankę postawić na spodku ze świeżymi plasterkami mango i podawać w temperaturze pokojowej.