Kremowe Cocoaccino
Creamy Cocoaccino to bezglutenowa przekąska. Za 1,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 677 kalorii, 8 g białka i 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Udaj się do sklepu i kup mieszankę kakaową, likier kawowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 2 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 13 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 23%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowe, kremowe fettucini z grzybami i szpinakiem, Kremowe, kremowe fettucini z grzybami i szpinakiem i Zwodniczo niekremowa kremowa sałatka coleslaw.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W średnim garnku podgrzej półtorej połowy na średnim ogniu, aż zacznie parować, ale nie dopuść do wrzenia.
Wymieszaj kawę rozpuszczalną, likier kawowy i mieszankę kakaową. Utrzymuj ciepło podczas ubijania śmietany.
W zimnej misce wymieszaj ciężką śmietankę, cukier i ekstrakt waniliowy, aż utworzą się miękkie szczyty, lub użyj ubitej polewy, jeśli wolisz.
Przelej kakao do kubków, polej bitą śmietaną i udekoruj wiórkami czekolady.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.