Kremowa Zupa pomidorowo-pieczona z papryką
Kremowa zupa pomidorowa i pieczona papryka może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka pół na pół, bazylii, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowa pieczona Zupa pomidorowo-Orzo z czerwonej papryki, Kremowy dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz Makaron z kremowym pieczonym pieprzem i sosem pomidorowym.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w rondlu 2-quart na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i marchew i saute do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i saute aż tylko pachnące. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotować do tosty, tylko 1 więcej minut.
Dodać pomidory, czerwona papryka, i bulion z kurczaka i niech gotować na wolnym ogniu przez 25 protokół, aż warzywa będą miękkie i smaki mają zlane razem. Smak do przypraw i dodać więcej soli, pieprzu i cukru, w razie potrzeby.
Dodaj pół na pół i bazylii i puree za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.
Podawać w miseczkach do zupy z posypką świeżej bazylii na wierzchu.