Kremowa cukinia i szpinak Rigatoni
Kremowa cukinia i szpinak Rigatoni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Mieszanka mąki, czosnek, liście oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Kremowa Cukinia & Szpinak Rigatoni, Kremowa Cukinia & Szpinak Rigatoni, oraz Kremowy Szpinak Rigatoni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni F.
Makaron ugotować w dużym rondlu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cukinię, grzyby i czosnek; gotować i mieszać 3 do 4 min. albo dopóki cukinia nie będzie chrupiąca.
Dodać mąkę i przyprawy; gotować i mieszać 1 min. Wymieszać bulion; gotować i mieszać 2 do 3 min. lub aż zgęstnieje.
Dodać Neufchatel; gotować i mieszać 2 do 3 min. albo aż się stopi.
Odcedzić makaron; wrócić do patelni.
Dodać mieszankę cukinii, szpinak, parmezan i 1/2 szklanki mozzarelli; lekko wymieszać. Łyżka do zapiekanki 2 quart rozpylonej sprayem do gotowania; top z pozostałą mozzarellą.
Piec 10 min. albo aż mozzarella się roztopi.