Krem Karmelowy
Krem karmelowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 149 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 26 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mieloną gałkę muszkatołową, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Garnki karmelowe z solonym sosem karmelowym, Karmelowy Placek Budyniowy, oraz Krem Karmelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350ºF.
Podgrzać 1/2 szklanki cukru w ciężkim rondlu 1-quart na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier stopi się i złoty kolor. Podziel syrop cukrowy na sześć 6-uncjowych kubków budyniu; przechyl kubki, aby pokryć DNA. Pozostawić syrop do stwardnienia w filiżankach około 10 minut.
W średniej misce wymieszać jajka, 1/3 szklanki cukru, wanilię i sól. Stopniowo mieszać w mleku.
Posypać gałką muszkatołową.
Umieścić kubki w prostokątnej patelni, 13x9x2 cali, na stojaku piekarnika.
Wlać bardzo gorącą wodę do patelni w granicach 1/2 cala szczytów filiżanek.
Piec około 45 minut lub aż nóż włożony w połowie drogi między środkiem a krawędzią wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z wody. Fajne 30 minut. Przykryć i przechowywać w lodówce do serwowania lub do 48 godzin.
Aby odkręcić, ostrożnie poluzuj bok kremu nożem lub małą szpatułką.
Umieść danie deserowe lub talerz na kubku i mocno trzymając, Odwróć naczynie i kubek do góry nogami. Delikatnie wstrząsnąć filiżanką, aby poluzować krem. Syrop karmelowy spływa po bokach kremu, tworząc SOS.