Krem Cytrynowy Fillo Napoleon
Lemon Cream Fillo Napoleon może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 955 kalorii. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciasta fillo, masło, sproszkowana żelatyna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 84 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 5 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Krem Cytrynowy Fillo Napoleon, Beza cytrynowa Napoleon z kremem imbirowym, oraz Mini Lemon Beza Pie Fillo Tartlet.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średniej misce umieścić skórkę z cytryny i odstawić. Łyżka 4 łyżki soku z cytryny do bardzo małej miseczki, posypać żelatyną i odstawić do zagęszczenia i prawie ustawić.
Jajka, żółtka, cukier, sól i pozostały sok z cytryny umieścić w misce ze skórką z cytryny i ubić razem.
Wlać do rondla, dodać masło i gotować na małym ogniu, stale ubijając, aż krem zacznie gęstnieć. Tuż przed gotowaniem wyjąć z ognia i dodać teraz zagęszczoną mieszankę żelatyny cytrynowej.
Wlać całą mieszaninę przez drobny sitko siatkowe ustawione na średniej misce. Przykryj powierzchnię bezpośrednio folią i schłodź przez noc, aż ustawi się dość mocno.
Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozpakuj arkusze fillo i przykryj wilgotną szmatką lub kawałkiem folii. Należy pracować szybko, aby uniknąć wysychania fillo.
Połóż dwa kawałki papieru pergaminowego o wymiarach około 16 na 11 cali na dużej desce do krojenia.
Posmaruj każdy kawałek papieru cienką warstwą masła i przesiać dwie łyżki cukru cukierniczego na każdą.
Połóż arkusz fillo na każdym z papierów, a teraz posmaruj go masłem. Kontynuuj układanie fillo i masła na każdym stosie, aby dać w sumie 4 warstwy fillo, kończąc warstwą masła. Na koniec przesiać po 2 łyżki cukru cukierniczego.
Połóż kolejny arkusz papieru pergaminowego o wymiarach 16 na 11 cali na górze i użyj tego jako przewodnika do przycinania krawędzi ciasta za pomocą ostrego noża.
Następnie usuń górny arkusz pergaminu i za pomocą noża, podziel każdy stos fillo na pół długości (aby dać cztery prostokąty o szerokości 5,5 cala i długości 16 cali). Wykonaj lekkie znaki punktowe (nie przecinając) nożem w przeciwną stronę i w odstępach 2-calowych, aby uzyskać 8 znaków porcji podczas serwowania. Przesuń każdy stos na patelni arkuszy, masło górne arkusze pergaminu i umieścić je stronie masła w dół na górze. Na koniec umieść kolejną patelnię na każdym stosie (co zapewni, że ciasto będzie gotować cienkie i chrupiące).
Piec przez 15 minut, aż będzie chrupiący i złocisty.
Wyjmij patelnie z górnego arkusza i pozostaw wypieki do całkowitego ostygnięcia.
Aby zmontować, ułóż jeden długi prostokąt na dużym talerzu i równomiernie rozłóż 1/4 kremu cytrynowego. Kontynuuj układanie kremu fillo i cytrynowego, kończąc na wierzchu fillo, nadając 4 warstwy fillo i 3 warstwy kremu cytrynowego. W misce powinno być jeszcze 1/4 śmietany cytrynowej, z którą można zrobić sos. Aby to zrobić, dodaj 1/4 szklanki gorącej wody z kranu i ubijaj, aż będzie gładka i sypka w konsystencji.
Na koniec przygotuj jeżyny. Przełóż je do małej miseczki i lekko zmiażdż widelcem, aby wydobyć soki.
Dodać 1 łyżkę cukru cukierniczego i wymieszać.
Za pomocą bardzo ostrego noża ostrożnie pokroić Napoleona na 8 porcji, używając znaków punktowych jako przewodnika.
Skropić sosem cytrynowym na każdym talerzu i umieścić porcję Napoleona na środku każdego z nich. Łyżka rozdrobnione jeżyny wokół i podawać na raz.