Krem Cytrynowy Fillo Napoleon

Krem Cytrynowy Fillo Napoleon
Lemon Cream Fillo Napoleon może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 955 kalorii. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciasta fillo, masło, sproszkowana żelatyna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 84 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 5 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Krem Cytrynowy Fillo Napoleon, Beza cytrynowa Napoleon z kremem imbirowym, oraz Mini Lemon Beza Pie Fillo Tartlet.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średniej misce umieścić skórkę z cytryny i odstawić. Łyżka 4 łyżki soku z cytryny do bardzo małej miseczki, posypać żelatyną i odstawić do zagęszczenia i prawie ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Jajka, żółtka, cukier, sól i pozostały sok z cytryny umieścić w misce ze skórką z cytryny i ubić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać do rondla, dodać masło i gotować na małym ogniu, stale ubijając, aż krem zacznie gęstnieć. Tuż przed gotowaniem wyjąć z ognia i dodać teraz zagęszczoną mieszankę żelatyny cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Cytrynowymżelatyna O Smaku Cytrynowym
BudyńBudyń
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Wlać całą mieszaninę przez drobny sitko siatkowe ustawione na średniej misce. Przykryj powierzchnię bezpośrednio folią i schłodź przez noc, aż ustawi się dość mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Rozpakuj arkusze fillo i przykryj wilgotną szmatką lub kawałkiem folii. Należy pracować szybko, aby uniknąć wysychania fillo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Połóż dwa kawałki papieru pergaminowego o wymiarach około 16 na 11 cali na dużej desce do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Posmaruj każdy kawałek papieru cienką warstwą masła i przesiać dwie łyżki cukru cukierniczego na każdą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
10
Połóż arkusz fillo na każdym z papierów, a teraz posmaruj go masłem. Kontynuuj układanie fillo i masła na każdym stosie, aby dać w sumie 4 warstwy fillo, kończąc warstwą masła. Na koniec przesiać po 2 łyżki cukru cukierniczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
11
Połóż kolejny arkusz papieru pergaminowego o wymiarach 16 na 11 cali na górze i użyj tego jako przewodnika do przycinania krawędzi ciasta za pomocą ostrego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
NóżNóż
12
Następnie usuń górny arkusz pergaminu i za pomocą noża, podziel każdy stos fillo na pół długości (aby dać cztery prostokąty o szerokości 5,5 cala i długości 16 cali). Wykonaj lekkie znaki punktowe (nie przecinając) nożem w przeciwną stronę i w odstępach 2-calowych, aby uzyskać 8 znaków porcji podczas serwowania. Przesuń każdy stos na patelni arkuszy, masło górne arkusze pergaminu i umieścić je stronie masła w dół na górze. Na koniec umieść kolejną patelnię na każdym stosie (co zapewni, że ciasto będzie gotować cienkie i chrupiące).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
NóżNóż
PatelniaPatelnia
13
Piec przez 15 minut, aż będzie chrupiący i złocisty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjmij patelnie z górnego arkusza i pozostaw wypieki do całkowitego ostygnięcia.
15
Aby zmontować, ułóż jeden długi prostokąt na dużym talerzu i równomiernie rozłóż 1/4 kremu cytrynowego. Kontynuuj układanie kremu fillo i cytrynowego, kończąc na wierzchu fillo, nadając 4 warstwy fillo i 3 warstwy kremu cytrynowego. W misce powinno być jeszcze 1/4 śmietany cytrynowej, z którą można zrobić sos. Aby to zrobić, dodaj 1/4 szklanki gorącej wody z kranu i ubijaj, aż będzie gładka i sypka w konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
KremKrem
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Na koniec przygotuj jeżyny. Przełóż je do małej miseczki i lekko zmiażdż widelcem, aby wydobyć soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Dodać 1 łyżkę cukru cukierniczego i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
18
Za pomocą bardzo ostrego noża ostrożnie pokroić Napoleona na 8 porcji, używając znaków punktowych jako przewodnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
19
Skropić sosem cytrynowym na każdym talerzu i umieścić porcję Napoleona na środku każdego z nich. Łyżka rozdrobnione jeżyny wokół i podawać na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
CytrynaCytryna
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn