Krem brulee z kukurydzy i homara
Przepis na krem z kukurydzy i homara brulee zaspokoi Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzinę i 25 minut. Ten bezglutenowy i pescatarianowy przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,2 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 34 g tłuszczu i łącznie 405 kalorii. Jeśli masz pod ręką pieprz, sól, mięso homara i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 31%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Creme Brulee z białą czekoladą i truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Krem kukurydziany i Krem Brulee ze słodkiej kukurydzy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W średnim rondlu ustawionym na średnim ogniu połącz ziarna kukurydzy, śmietanę, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 3 do 5 minut, aby smaki się połączyły.
Jajka wymieszaj w misce miksera. Dodaj trochę gorącej mieszanki kukurydzianej, aby zahartować jajka, a następnie dodaj pozostałą mieszankę kukurydzianą.
Przełóż mieszaninę do blendera i zmiksuj. Przesiej mieszaninę przez drobne sito do miski, za pomocą gumowej szpatułki lub małej kadzi, aby wycisnąć cały płyn. Wyrzucić ciała stałe.
Umieść 6 (6 uncji) ceramicznych kokilek w naczyniu do pieczenia o głębokości 2 cali. Wlać mieszankę kukurydzianą, równomiernie ją dzieląc.
Do naczynia do pieczenia wlej gorącą wodę z kranu, wypełniając naczynie do połowy.
Piec około 35 minut. Sprawdź, czy lekko się trzęsą, a następnie wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 10 minut. Na każdy ramekin równomiernie nałóż mięso homara i posyp parmezanem. Rozgrzej ser w palniku lub umieść go pod grillem, aby zrumienił się i był chrupiący.
Zrób to wcześniej: po ugotowaniu kremu całkowicie ostudź i przechowuj w lodówce do momentu podania. Gdy wszystko będzie gotowe do podania, doprowadź do temperatury pokojowej i przystąp do posypania ramekinów homarem i serem.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar bardzo dobrze komponuje się z Chablis i Chardonnay. Chablis doskonale komponuje się z homarem, ale chardonny z innych regionów też będzie strzałem w dziesiątkę. Vocoret Chablis z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Vocoreta Chablisa
Gleby kimerydskie (bogate w wapień) przepływające przez Chablis nadają winom charakterystyczną mineralność, którą można również określić jako krzemień strzelniczy, kredę, a w winach Vocoret & Fils smak mokrego kamienia. Winogrona uprawiano na kredowych zboczach wapienia kimerydzkiego zmieszanego z gliną portlandzką. Wino to oddaje typowy charakter Chablis ze stalową mineralnością, skupioną ekspresją cytrusów i mocną kwasowością. Podawać jako aperitif lub do ostryg, owoców morza, ślimaków, wędlin, sera koziego, sera Gruyere.