Kotlety wieprzowe wędzone Pat
Pat ' s wędzone kotlety wieprzowe trwa z grubsza 4 godziny i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 37g białka, 16G tłuszczu i w sumie 442 kalorii. Ten przepis służy 4. Za $2.19 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli, sosu bbq, pieprzu cayenne i cebuli w proszku. Z łyżką wynik 29%, to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe Pat, Pukanie i kotlety: Knockwurst z przyprawioną kapustą i wędzonymi kotletami Schabowymi z boczkiem, jabłkiem i cebulą, oraz Zupa z wędzonego łososia Pat.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: wióry jabłkowe, moczone przez 1 godzinę
W małej misce wymieszaj sól, czarny pieprz, brązowy cukier, tymianek, cebulę w proszku i cayenne. Kotlety wieprzowe natrzeć mieszanką przypraw. Zawiń i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Ustaw grill / wędzarnię na pośrednie ciepło w temperaturze 275 stopni F., używając węgla drzewnego i dodaj garść namoczonych wiórów jabłkowych na węgle.
Umieść kotlety wieprzowe na grillu. Zamknij grill i utrzymuj temperaturę 275 stopni F, dodając w razie potrzeby więcej węgla drzewnego i frytek.
Pozwól palić przez 1 godzinę i 10 minut, aż kotlety wieprzowe będą jędrne w dotyku.
Przełóż na talerze i podawaj z sosem BBQ.
W średnim rondlu na średnim ogniu dodaj cydr jabłkowy i brązowy cukier i wymieszaj, aby połączyć. Pozostaw na 25 minut. Zmniejsz ogień do małego, wlej sos BBQ i dobrze wymieszaj. Gdy sos się rozgrzeje, wyłącz ogień.
Dodaj maślankę i wymieszaj, aby dodać.
Podawać na kotletach wieprzowych.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Poppy Monterey Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.