Kotlety Wieprzowe Marsala Z Szalotką Pomarańczową
Pomarańczowa szalotka kotlety wieprzowe Marsala wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę pomarańczową, wino z Marsali i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kotlety wieprzowe Marsala dla dwojga, Kotlety Wieprzowe Marsala, oraz Kotlety wieprzowe w kremowym sosie Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety schabowe obficie doprawić solą i czarnym pieprzem; lekko obsypać mąką.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek do gorącej patelni. Brązowe kotlety wieprzowe w gorącym oleju, około 5 minut na stronę.
Zmniejsz ciepło do średniego i rozprosz szalotkę wokół kotletów. Kontynuuj gotować mięso, przewracając raz, aż kotlety będą przetargu widłowego, 10 do 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu szalotki.
Usuń kotlety i utrzymuj ciepło.
Podnieś ciepło do średniej-wysokiej.
Wlać sok mandarynkowy i wino Marsala na patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sok i wino zmniejszyć do glazury, 3 do 5 minut. Powrót kotlety wieprzowe na patelni i posypać skórką pomarańczową; dodać masło do patelni. Klapki w glazurze do powlekania.