California Roll

California Roll
California Roll może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 295 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.05 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, Krab, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać krótki ryż zbożowy, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Podobne przepisy to California Roll, California Roll, oraz ISO California Roll.

Instrukcje

1
W drobnym sitku, spłukać ryż pod zimną bieżącą wodą, aż woda opróżni się jasne, 5 do 10 minut. Umieścić ryż w 2-do 3-quart patelni i dodać 1 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie obniżyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu. Przykryć i gotować do wchłonięcia wody, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
2
W międzyczasie, w małej misce, wymieszać 1/4 szklanki octu ryżowego, cukier i sól, aż cukier i sól rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Rozłóż ryż w płytkiej 12-na 16-calowej patelni do pieczenia i powoli wlej na nią mieszaninę octu, delikatnie obracając ryż i wachlując go, aż dojdzie do ciepłej temperatury pokojowej, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Pozostałą 1 łyżkę octu ryżowego wymieszać z 1 szklanką wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
WodaWoda
5
Wlać do małej miski, aby zwilżyć ręce (aby ryż nie przyklejał się) podczas walcowania sushi.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Umieść arkusz opiekanego nori, błyszczącą stroną w dół, na bambusowej macie do toczenia (z listwami biegnącymi poziomo do ciebie) lub na kawałku folii (około 10 na 12 cali.), wyrównując długi bok nori z dolną krawędzią maty. Zanurz ręce w mieszaninie octu z wodą i rozrzuć 2/3 szklanki ryżu nad nori; pat w równą warstwę, rozprzestrzeniając się na boki i dno nori, ale pozostawiając 2-calowy szeroki pasek nagi wzdłuż górnej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
NoriNori
RyżRyż
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Palcem rozprowadź cienki pasek wasabi (około 1 łyżeczki) poziomo na środku ryżu. Ułóż cztery plastry awokado wzdłuż paska wasabi (w porządku, jeśli plastry nakładają się na siebie lub jeśli niektóre końce wystają), a następnie ułóż około 2 łyżki kraba na wierzchu awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
AwokadoAwokado
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
WasabiWasabi
KrabKrab
RyżRyż
8
Zwilżyć górną krawędź nori mieszaniną octu z wodą. Trzymając nadzienia palcami, podnieś kciukami najbliższą krawędź Maty i przewróć ją tak, aby najbliższa krawędź nori spotkała się z Daleką krawędzią ryżu graniczącą z gołym pasem nori o szerokości 2 cali u góry. Następnie zwiń dolną krawędź, aby uszczelnić i krótko naciśnij matę wokół rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
NoriNori
RyżRyż
RolkaRolka
9
Zdjąć rolkę z maty. W razie potrzeby przycinaj wystające nadzienie. Ostrym nożem pokrój rolkę na sześć lub osiem równych kawałków, płukając nóż w wodzie między cięciami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
Powtórz proces z pozostałymi nori, ryżem i nadzieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
RyżRyż
11
Podawać z sosem sojowym, marynowanym imbirem i pozostałym wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Sos SojowySos Sojowy
WasabiWasabi
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn