Kotlety Wieprzowe Jabłkowo-Balsamiczne

Kotlety Wieprzowe Jabłkowo-Balsamiczne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj kotlety wieprzowe jabłkowo-balsamiczne. Ten bezglutenowy przepis serwuje 4 i kosztuje 2,72 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 15g tłuszczu i w sumie 341 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, ocet balsamiczny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Jabłkowo-Balsamiczne Kotlety Wieprzowe I Ryż, Kotlety wieprzowe z karmelu balsamicznego z puree ze słodkich ziemniaków, oraz Kotlety Wieprzowe Balsamiczne.

Instrukcje

1
Posyp kotlety wieprzowe solą i pieprzem. Na dużej patelni brązowe kotlety w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Usuń i utrzymuj ciepło.
3
Dodaj cydr jabłkowy na patelnię, mieszając, aby poluzować zrumienione kawałki z patelni. Dodaj bulion, galaretkę i ocet. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zostanie zredukowany do 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
OcetOcet
BulionBulion
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Włóż kotlety na patelnię. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do miękkości mięsa, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Kotlety wieprzowe można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Jednym z win, które można spróbować, jest Winnica Hahn Monterey Pinot Noir. Ma 4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Restauracje W Pobliżu Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Restauracje W Pobliżu Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Hahn Winery 2008 Pinot Noir jest żywy, ale elegancki z odcieniem przypominającym płatki róż i nosem aromatów truskawek, przypraw i kwiatów. Przyjemne smaki śliwki i ciemnej wiśni przepływają przez podniebienie, mieszając się z akcentami czarnego pieprzu i dębu. Dojrzałe owoce są zrównoważone pikantną, chłodną kwasowością i gładkimi, jedwabistymi taninami.Ten przyjazny dla żywności Pinot Noir może być podawany z szeroką gamą potraw. Ciesz się nim z kurczakiem z kozim serem i suszonymi pomidorami, grillowanym łososiem z ziołowym orzo lub prostą pizzą grzybową.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn