Kot smażony na patelni z sosem z czerwonej pieczonej czerwonej papryki i limonką i prażonymi nasionami słonecznika
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj smażoną na patelni rybę z kota z sosem z czerwonej pieczonej czerwonej papryki i limonką i prażonymi nasionami słonecznika. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 49 g białka i 16 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,68 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Mieszanka soku z limonki, nasion słonecznika, soli i pieprzu oraz garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 83% wyniku, co jest niesamowitym wynikiem. Smażony filet mignon z czerwoną papryką, pomidorami i sosem bazyliowym, ryba w sosie z pieczonej czerwonej papryki i dzisiejsza kolacja: zupa z czerwonej papryki z prażonymi nasionami kminku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Doprawiamy rybę z obu stron solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodaj filety rybne na patelnię i smaż po 2 minuty z każdej strony, przewracając szpatułką lub szczypcami, aż uzyskasz złoty kolor i miękkość widelca.
W blenderze połącz pieczoną czerwoną paprykę, czosnek, sok z limonki, imbir i kminek i zmiksuj na gładkie puree.
Przenieść mieszaninę do małego rondla i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z kolendrą.
Połowę ryby polewamy sosem i polewamy połową ryby.
Posyp wierzch prażonymi ziarnami słonecznika. W razie potrzeby zarezerwuj pozostałe ryby dla bohaterów.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór na sumy. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Moet & Chandon White Star (). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz jest utrzymany z nutą miodu.