Przepis Koreański stek Tacos może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 34g białka, oraz 17g tłuszczu. Przepis ten zachwycił 255 osób. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz stek z flanki, olej canolan, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Korean Steak & Mushroom Tacos z Kimchi, Korean Steak & Mushroom Tacos z Kimchi dla dwojga, oraz Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby marynować stek: w dużym naczyniu do pieczenia, ubić kolendrę, brązowy cukier, olej rzepakowy, sos sojowy, olej sezamowy, czosnek, jalapeños, czarny pieprz i kolendra, aby dobrze wymieszać. Rezerwa 1/4 szklanki mieszanki w małej misce do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Brązowy Cukier
Olej Rzepakowy
Olej Sezamowy
Kolendra
Sos Sojowy
Kolendra
Czosnek
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Trzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Stek umieścić w pozostałej marynacie i obrócić do płaszcza. Marynować przez co najmniej 20 minut w temperaturze pokojowej lub przykryć i przechowywać w lodówce do 1 dnia, okazjonalnie obracając. Przykryć i schłodzić zarezerwowaną marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Stek
3
Przygotuj grill na świeżym powietrzu do średnio wysokiego gotowania na bezpośrednim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij stek z marynaty (Odrzuć marynatę) i grilluj, obracając się w połowie gotowania, przez łącznie około 10 minut, aż mięso będzie lekko sprężyste po naciśnięciu opuszkami palców dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Stek
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Przełożyć stek na deskę do krojenia i odstawić na 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
6
Tymczasem przygotować tacos: w dużej misce, wrzucić kapustę, marchew, szalotki, i kolendry razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Kolendra
Kapusta
Marchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
Podgrzać tortille na grillu, obracając od czasu do czasu, przez około 1 minutę, lub do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
8
Przełożyć do miski i przykryć, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1
Pokroić stek w poprzek ziarna na 1/4-cala-grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
Stek
2
Na talerz przełożyć plastry steków i dowolne soki rzeźbione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
3
Podawać stek z zastrzeżonej marynaty, tortille, mieszanki kapusty, i guacamole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, Grillowane
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Marynata
Kapusta
Stek
4
Niech każdy gość wypełnić dwie tortille z niektórych mieszanki stek i kapusta i góry z niektórych marynaty i guacamole.
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.