Koreański Saewoo Bokkeumbap (Smażony Ryż Z Krewetkami)

Koreański Saewoo Bokkeumbap (Smażony Ryż Z Krewetkami)
Koreański Saewoo Bokkeumbap (Krewetki smażony ryż) może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis serwuje 4 i kosztuje 2,32 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką sos ostrygowy, krewetki, ryż i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Niewiele osób lubi to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 48%. Podobne przepisy są Koreański Saewoo Bokkeumbap (Smażony Ryż Z Krewetkami), Koreański Saewoo Bokkeumbap (Smażony Ryż Z Krewetkami), oraz Ryż smażony Kimchi (bokkeumbap).

Instrukcje

1
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu i gotować i mieszać marchew i zieloną paprykę, aż lekko zmiękną, około 5 minut; wymieszać krewetki, cebulę, kukurydzę i czosnek do mieszanki marchwi. Gotuj i mieszaj, aż krewetki zmienią kolor na różowy i nie będą już przezroczyste, jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Wylać płyn. Włącz ciepło do niskiego i pozostaw mieszaninę na wolnym ogniu.
3
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w osobnej patelni na średnim ogniu; wlać 2 ubite jajka do gorącego oleju i rozpuścić jajka, aż staną się twarde i nie będą już cieknące, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Jajecznicę lekko wymieszać z krewetkami i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
5
Wymieszaj ryż, sos ostrygowy, sos sojowy, 1 łyżkę masła i sól w mieszaninę krewetek, podrzucając, aż ryż zostanie dokładnie połączony z krewetkami i warzywami i pokryty sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Rozgrzać 1 łyżeczkę masła na małej patelni nonstick na średnim ogniu, aż masło przestanie się pienić; przełożyć 1 z 4 pozostałych jajek na gorące masło. Przykryj patelnię i pozwól jajku gotować, aż dno będzie lekko rumiane, żółtko jest cieknące, a górna część bieli jest lekko jędrna, około 3 minut. Odstawić jajko. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Podawać smażony ryż z krewetkami posypany jajkami sadzonymi. Aby uzyskać ładną prezentację, wypełnij miskę 1/4 smażonego ryżu, naciśnij lekko, aby zwinąć i obróć smażony ryż na talerzu do serwowania w kształcie kopuły; na wierzch smażone jajko. Powtórz z pozostałym ryżem i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn