Kolorowe Ciasto Warstwowe
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 280 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka angel food cake, pudding instant, rum i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kolorowe Ciasto Wielkanocne, Kolorowe Wielkanocne Jajko Warstwowe Ciasto, oraz Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick).
Instrukcje
Dzień przed podaniem ciasta pokroić na 4 poziome warstwy.
Wymieszać 1/2 szklanki wody i rumu i posypać 1/4 szklanki na każdej warstwie.
W osobnych miseczkach, ubić każdy budyń wymieszać z 1 szklanką mleka.
Na półmisku wyłożyć warstwę ciasta, rozłożyć jednym budyniem. Powtórz z dwoma kolejnymi warstwami ciasta i pozostałymi puddingami. Wierzch wyłożyć warstwą ciasta, zawijać i schłodzić.
Następnego dnia usuń folię z ciasta. Mrozić ubitą polewą i posypać migdałami.
Dekoruj wiśniami maraschino, w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.