Kolacja: makaron z zielonymi klopsikami i sosem ziołowym
Kolacja dziś wieczorem: makaron z zielonymi klopsikami i sosem ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 880 kalorii, 38g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, parmezan do dekoracji, mieloną polędwicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: makaron z Pulpetami z indyka i mozzarellą Bocconcini, Kolacja: Grillowany kurczak z sosem ziołowym, oraz Kolacja: makaron z Pesto, ziemniakami i fasolką szparagową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz zioła w misce, aby dobrze wymieszać. Chleb moczyć z mlekiem przez 5 minut, następnie wyjąć i lekko wycisnąć mleko. Chleb rozbijamy do miski, następnie łączymy z mielonym mięsem, 1 szklanką ziół oraz szczyptą soli i pieprzu. Pracę mieszaninę rękami aż dobrze połączone, dodając trochę mleka, jeśli to konieczne, aby pomóc związać składniki w lekko lepkiej konsystencji. Kształt na 1-calowe klopsiki.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i gotować makaron aż al dente.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania makaronu.
W międzyczasie, ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym (12-calowy) patelni na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodać klopsiki (w partiach, aby uniknąć tłoku) i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron, 5-10 protokół.
Wyjąć na talerz i zarezerwować kapiele patelni.
W małym robocie kuchennym połącz pozostałe zioła, pozostałą oliwę z oliwek, czosnek, szczyptę soli i pieprzu oraz 1/4 szklanki wody. Proces aż do puree, i doprawić do smaku, jeśli to konieczne.
Umieść odsączony makaron na patelni, gdzie klopsiki były gotowane, wraz z odrobiną wody do gotowania makaronu.
Dodaj sos ziołowy i wrzucić dobrze na małym ogniu, dodając więcej wody makaronu, jeśli to konieczne, aby utworzyć gładki sos, który przylega do makaronu. Doprawić do smaku. Podzielić na Miski, na wierzch z klopsikami i parmezanem i podawać.