Kolacja: Hummus z mieloną jagnięciną i migdałami
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Hummus z mieloną jagnięciną i migdałami może zaspokoić twoje pragnienie w ok. 45 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.29 za porcję. Ta przystawka ma 1146 kalorii, 35g białka, oraz 83g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 39 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mielony cynamon, pastę tahini, mieloną jagnięcinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: mielona jagnięcina z ziemniakami, Dziś Kolacja: Mielony Indyk Laap, oraz Kolacja: Spaghetti z Bottarganem i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić ciecierzycę, rezerwując łyżkę płynu.
Dodać ciecierzycę i płyn do robota kuchennego. Blendować do bardzo gładkiej, około 1 minuty, skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, czosnek, 3 łyżki tahini i 3 łyżki oliwy z oliwek. Zmiksować na gładką masę, o 1 minutę dłużej. Doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny i pastę tahini.
Rozgrzać pozostałą oliwę z oliwek do 12-calowej patelni o dużym dnie nonstick na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż złoty kolor, o 5 protokół.
Dodaj cynamon gotować, mieszając często, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać jagnięcinę i rozbić za pomocą drewnianej łyżki. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, często mieszając, aż jagnięcina zacznie brązowieć, około 5 minut. Wymieszać migdały i wymieszać łyżką na hummusie.
Posypać papryką i od razu podawać z pitą. Doprawić solą i pieprzem.