Kokosowy Płatek Kukurydziany Smażone Lody
Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 3934 kalorii, 10g białka, oraz 413g tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 130 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka płatków kukurydzianych, lodów, mleka kokosowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream, oraz Pieczony Kurczak Kukurydziany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łyżka lodów na 5 kulek i umieścić na schłodzonej patelni. Zamrozić do uzyskania stałej masy, około 1 godziny. W razie potrzeby ponownie uformować lody w kulki i ponownie zamrozić, aż staną się solidne.
W średniej misce, wymieszać płatki kukurydziane, kokos, i sól. W innej misce ubijamy jajka z 1 łyżką mleka kokosowego.
Pracując jedną piłkę na raz, mocno pakuj mieszankę płatków kukurydzianych wokół kulki lodów. Zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie ponownie zwinąć w mieszaninie płatków kukurydzianych. Zamrozić do całkowitego zestalenia, co najmniej 3 godziny.
Tuż przed podaniem rozgrzać czekoladę z pozostałą 1/2 szklanki mleka kokosowego w rondlu lub w kuchence mikrofalowej, często ubijając, aż sos się rozpuści i będzie gładki.
W dużym rondlu heavy duty lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej do 185°. ostrożnie Upuść kulki w oleju i smażyć tylko do złotego i chrupiącego, około 30 sekund, obracając kulki, aby smażyć równomiernie.
Usuń z oleju i umieść na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu.
Podawać natychmiast z sosem i dodatkami.