Kokosowo-Curry ciecierzyca i kalafior
Kokosowo-Curry ciecierzyca i kalafior to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 340 kalorii, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz curry w proszku, Pomidory w puszkach, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 526 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kalafior Crockpot Curry Ciecierzyca, Curry z krewetek z ciecierzycą i kalafiorem, oraz Curry kokosowe z ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, przykryć, i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.Wymieszać z marchewką, kalafior, i curry, do smaku.
Dodać pomidory i bulion, przykryć i gotować, aż warzywa zmiękną, o 10 protokół.Wymieszać z ciecierzycą, groszkiem, mlekiem kokosowym, solą i pieprzem do smaku.Gotować odkryte, aż smaki są dobrze wymieszane i mieszanina lekko zgęstnieje, o 10 minut dłużej.