Klopsiki Wieprzowe Banh Mi

Klopsiki Wieprzowe Banh Mi
Wieprzowina Meatball Banh mi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 24g białka, oraz 56 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Mieszanka pieprzu, grubo marchew, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klopsiki Wieprzowe Banh Mi, Meatball Banh Mi, oraz Pikantny Klopsik Banh Mi.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki wmała miska. Doprawić solą. czy z wyprzedzeniem Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Linia obramowana bakingsheet z folią. Delikatnie wymieszaj składniki w dużej misce. Za pomocą zwilżonych dłoni i skąpej łyżki stołowej dla każdego, mieszankę mięsa rollmeat w 1-calowe klopsiki. Arrangeon blacha do pieczenia. DO AHEAD może być wykonany1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Wrzucić pierwsze 5 składników w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę, rzucając od czasu do czasu.
3
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj połowę klopsików. Smażyć na brązowo i gotowane przez, obracając klopsiki często i obniżenie ciepła, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
6
Przenieś klopsiki na inną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Wstawić do piekarnika. Powtórz z pozostałymi klopsikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Każdą bagietkę lub bagietkę przeciąć poziomo na pół. Wyciągnij tyle chleba z każdej połowy chleba, aby pozostawić skorupę o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
ChlebChleb
9
Rozprowadzić gorący majonez chili na każdej skorupce chleba. Ułóż jalapeños, następnie kolendry, w dolnych połówkach. Napełnij każdy z 1/4 klopsików.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
KolendraKolendra
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ChlebChleb
Papryka ChiliPapryka Chili
MajonezMajonez
10
Odcedzić marynowane warzywa; umieścić na klopsikach. Naciśnij na górze bagietki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KlopsikiKlopsiki
BagietkaBagietka
11
* Dostępne w sekcji Asian foods wielu supermarketów i na rynkach azjatyckich.
12
** Dostępne w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.
13
Bon Appétit

Składniki

11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo starta marchewkagrubo starta marchewka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ostry sos chili (np. sriracha)ostry sos chili (np. sriracha)16largesświeże gałązki kolendryświeże gałązki kolendry11 funt cukinii,gruba sól koszernagruba sól koszerna2(może być lub przeglądać)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo starty obrany daikon (Japońska biała rzodkiewka)grubo starty obrany daikon (Japońska biała rzodkiewka)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)sos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)40caledługie pojedyncze bagietki lub cztery 10-calowe bagietki Francuskie (wycięte z 2 bagietek)długie pojedyncze bagietki lub cztery 10-calowe bagietki Francuskie (wycięte z 2 bagietek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana świeża bazyliadrobno posiekana świeża bazylia4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3zielona cebula, drobno posiekanazielona cebula, drobno posiekana454Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCienko pokrojone jalapeño chilesCienko pokrojone jalapeño chiles1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Azjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn