Klopsiki w stylu meksykańskim
Meksykańskie klopsiki mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na przystawki. Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 40 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 122 kalorie , 7 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to bardzo przystępny cenowo przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Ten przepis z Allrecipes wymaga oleju roślinnego, pomidorów, jajek i czosnku. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co nie jest tak imponujące. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Azjatyckie klopsiki , Chińskie duszone klopsiki i Azjatyckie klopsiki .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieloną wołowinę i wieprzowinę, jajka, bułkę tartą, 1 łyżeczkę soli, pieprz, 2 ząbki posiekanego czosnku i wodę, używając rąk. Uformuj 1-calowe klopsiki i odłóż na kawałek woskowanego papieru.
Wrzuć pokrojone pomidory do pojemnika blendera razem z papryczkami chipotle. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji i odstaw.
Rozgrzej olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotuj i mieszaj, aż zmięknie. Dodaj pozostały czosnek i kminek i gotuj przez kilka minut, aby uwolnić aromaty.
Wlać mieszankę pomidorową i bulion z kurczaka. Doprawić pozostałą łyżeczką soli i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu, podczas gdy rumienisz klopsiki.
Rozgrzej dużą patelnię na średnio-wysokim ogniu. Spryskaj sprayem do gotowania.
Dodaj klopsiki, ale nie przepełniaj ich. Jeśli to konieczne, smaż je w dwóch partiach. Smaż, mieszając od czasu do czasu, aż zbrązowieją na zewnątrz.
Wyjmij z patelni i przełóż do garnka z gotującym się sosem.
Pozostaw klopsiki w sosie na około 30 minut. Dłuższe gotowanie im nie zaszkodzi.
Na specjalne okazje podawaj klopsiki w naczyniu do podgrzewania z sosem, udekorowane kolendrą.