Klopsiki
Klopsiki to bezmleczne przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści mięty, mielona wołowina, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Klopsiki z kurczaka do Spaghetti i klopsików, oraz Słodko-kwaśne galaretki klopsiki AKA galaretki klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni ustawionej na średnim ogniu. Gotować cebulę i czosnek, aż zmiękną, ale nie rumiane.
Ostudzić i przełożyć do dużej miski. Wycisnąć nadmiar mleka z chleba i dodać chleb do miski.
Dodaj wołowinę, jajko, oregano, kolendrę, kminek, cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę cytrynową, sól i pieprz.
Wymieszać ręcznie do uzyskania gładkiej konsystencji. Uformować w małe klopsiki, po około 1 uncji każda.
Podgrzać pozostałe 1/4 oleju szklanki na dużej patelni na średnim ogniu. Pokroić klopsiki w mąkę i smażyć na złoty kolor.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Ułożyć na półmisku i udekorować klinami cytryny i rozdartymi liśćmi mięty.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.