Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road
Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 122 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, ziarna pieprzu, ocet destylowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sos słodko-kwaśny ananasowy z książki kucharskiej Adobo Road, Kurczak Adobo, oraz Kurczak Adobo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść sos sojowy, ocet, czosnek, czarny pieprz i liście laurowe w dużej, niereaktywnej patelni sauté, a następnie nestle udek kurczaka, skórki w dół, na patelni. Doprowadzić płyn do wrzenia na dużym ogniu, a następnie przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Obrócić kurczaka, a następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Odsłoń patelnię, a następnie zwiększ ciepło do wysokiej i przywróć sos do wrzenia. Od czasu do czasu obracając i fastrygując kurczaka, kontynuuj gotowanie sosu, odsłonięte, aż zmniejszy się o połowę i lekko zgęstnieje, 5-7 minut.
Podawać z białym ryżem na parze.
Odmiany: podczas gdy sos jest zmniejszenie, przenieść udka kurczaka, strona do góry, do folii wyłożonej arkusza pan. Brąz udka kurczaka pod brojlerem przez 3-5 minut.Użyj świeżo zmielonego czarnego pieprzu zamiast całych ziaren pieprzu.W przypadku "suchszego" kurczaka adobo można zmniejszyć sos, aż zostanie prawie całkowicie odparowany. Kurczak zacznie smażyć się we własnym tłuszczu, który wciąż pozostaje na patelni. Tak moja babcia kończy adobo. Do sosu adobo, podwoić ilość sosu sojowego i vinegar.To zrób to adobo jako przystawkę, użyj 2 funtów (1 kg) skrzydełek z kurczaka zamiast UD.