Kiełbasa Pomidorowa Polenta
Polenta z kiełbasą pomidorową może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 18g białka, oraz 26g tłuszczu. Za $1.16 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, masową kiełbasę wieprzową, sos pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona Polenta z kiełbasą i sosem pomidorowo-pieprzowym, Polenta z kiełbasą Ragu, oraz Polenta z kiełbasą i zieleniną.
Instrukcje
W dużym rondlu ugotuj kiełbasę, cebulę, czosnek na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić. Dodać pomidory, sos pomidorowy, oregano i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut. Odłóż na bok.
W małej misce wymieszaj mąkę, parmezan, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Ubij jajko, mleko i olej; mieszaj z suchymi składnikami tylko do zwilżenia.
Wlać do natłuszczonego 9-calowego. kwadratowe naczynie do pieczenia. Ostrożnie polej ciasto mieszanką pomidorów.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut na złoty kolor.