Key Lime Ice Cream
Kluczowe lody limonkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje $2.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 1041 kalorii, 20g białka, oraz 45g tłuszczu. 42 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką sok z limonki, jajka, pół na pół śmietanki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Kluczyki Z Limonką, oraz Key Lime Hatch Chile Gelato: jak używać Hatch Chiles.
Instrukcje
Ubij jajka, żółtka, cukier, sok z limonki i skórkę z cytryny w rondelku na średnim ogniu, aż dobrze się połączą. Ciągle mieszaj mieszankę jaj drewnianą łyżką, aż zgęstnieje, 7 do 8 minut. Mieszanina powinna być wystarczająco gruba, aby pokryć tył łyżki.
Zdejmij z ognia i mieszaj pół na pół, aż będzie gładka. Przecedź mieszaninę przez drobne sito ustawione nad czystą miską. Przykryj i schłódź mieszaninę w lodówce, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, około 1 godziny.
Schłodzoną mieszankę wlać do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z zaleceniami producenta, aż osiągnie konsystencję "soft-serve".
Przenieś lody do jedno - lub dwulitrowego plastikowego pojemnika z pokrywką; przykryj powierzchnię folią i uszczelnij. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, lody powinny dojrzewać w zamrażarce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.