Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Qatayef spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 438 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka aktywnych drożdży, orzechów włoskich, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Aby ciasto
2
Do ciepłej wody wrzucić cukier i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Drożdże
3
Odstawić na 10 minut, aż się spieni.
4
Połączyć mąkę pszenną, mąkę uniwersalną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Pszenna
Sól
5
Dodać mieszaninę drożdży, dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże
6
Aby wypełnić
7
Połącz orzechy włoskie, kozi ser, miód i wodę z kwiatem pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Kozi
Orzechy Włoskie
Pomarańczowy
Miód
Woda
8
Aby zrobić syrop
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
9
Połącz cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu i podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Dodaj syrop kukurydziany i cynamon i nadal gotować, mieszając, aż zgęstnieje, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Cynamon
11
Zdjąć z ognia i wymieszać w wodzie z kwiatem pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Woda
12
Gotować
13
Masłem dużą patelnię i ustawić na małym ogniu. Napełnij patelnię 1 Calem oleju i ustaw na średnim ogniu. Talerze liniowe z ręcznikami papierowymi do osuszania smażonych ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
14
Wrzuć mały kawałek chleba do oleju; gdy się zarumieni, olej jest gotowy do smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Olej Do Smażenia
15
Wlać ciasto na maślanej patelni w 4-do 5-calowe okrągłe ciasta. Gdy pęcherzyki tworzą się na wierzchu ciasta, przenieś ciasto na talerz (nie odwracaj ich).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
16
Rozprowadzić 1 1/2 łyżki nadzienia orzechowo-serowego na każdym cieście, od strony niegotowanej. Złóż ciasto na pół i naciśnij krawędzie razem do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Orzechy Włoskie
17
Ciasto wrzucić do gorącego oleju na patelni. Smażyć ciasta przez 15 do 20 sekund, lub do złotego z jednej strony, następnie odwrócić je i gotować, aż druga strona będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
19
Służyć
20
Ciasto przełożyć na talerze i podawać z syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
21
Zmienność
22
Palestinian Coconut Qatayef
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
23
Zastąp kozi ser niesłodzonym rozdrobnionym kokosem, a wodę z kwiatu pomarańczy sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzony Rozdrobniony Kokos
Ser Kozi
Sok Z Cytryny
Pomarańczowy
Woda
24
Przepis zaczerpnięty ze świata ciast (c) 2010 autorstwa Krystyny Castelli, wykorzystany za zgodą wydawnictwa Storey Publishing.