Kasztanowe Ciasto Czekoladowe. Lukier Z Kremem Dyniowym

Kasztanowe Ciasto Czekoladowe. Lukier Z Kremem Dyniowym
Ten przepis służy 7 i kosztuje $2.29 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 714 kalorii, 10g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Jeśli masz śmietankę sojową waniliową, wegański serek śmietankowy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto dyniowe z lukrem twarogowym, Ciasto dyniowe z lukrem twarogowym, oraz Ciasto dyniowe z lukrem twarogowym.

Instrukcje

1
Test Smaku. Nie mogłem się doczekać, aby spróbować tej kreacji. Nie miałem pojęcia, jak to będzie smakować, ale o mój to pachniało Bosko! Puree z dyni było pachnące i dodało puszystej wilgoci do ciasta. Aromatyczne połączenie cynamonu, kasztanów i wanilii prawie przewróciło mnie, kiedy wyciągnąłem ciasto z piekarnika. Gdyby "sweet fall breeze" miał zapach perfum, ten zapach byłby tym. Może powinienem to oznakować. Wracając do testu smaku. Pierwszy kęs: mniam! Super wilgotne ciasto dyniowe. Te duże, miękkie kawałki kasztanów są niesamowite. Chciałem więcej kasztanów! (Możesz dodać tyle, ile chcesz do swojego ciasta.) Nakrapiane kawałki chipsów czekoladowych były miłym akcentem, ale w rzeczywistości nie były konieczne. Możesz je zostawić na niższą kaloryczność. Kasztany dobrze się wyróżniały same. Mniam. Lukier był idealnym akcentem. Pachniało cynamonem, wanilią i dynią. Piękny pomarańczowy kolor. Bardzo podobały mi się akcenty przyprawowe zarówno w lukrze, jak i w cieście. Nie skąpić na tych wysokiej jakości przypraw. Co jest w nazwie? Blondies lub tort. Ręce na dół, to jest deser. Aka, treat. Ale być może uczta do zjedzenia z herbatą, kawą lub chai. Na początku chciałam nazwać te "blondies" aka waniliowe brownies, ale potem zdałam sobie sprawę, że naprawdę pieką lekkie i puszyste jak ciasto. Ponieważ jednak ten przepis ma w sobie tyle "dobrych rzeczy" (nie tylko mąkę i cukier jak tradycyjne "ciasto"), chciałam nazwać to ciastem herbacianym. Ale skończyłem na zwykłym starym brandingu "ciasta". :) A przez dobre rzeczy w nim mam na myśli mąkę pełnoziarnistą, puree z dyni, pekany, kasztany, przyprawy i mleko sojowe. Jakkolwiek to nazwiesz, jest pyszne. Och, a słodki lukier z dyni z pewnością osłodził część "ciasta"...Kasztanowy tort Choco z cyną - dyniowy krem Frostingvegan
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Nowy SernikNowy Sernik
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
SoymilkSoymilk
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
BryzaBryza
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ciasto Ciasto: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej3 / 4 szklanki surowego cukru wegańskiego (wyparowany sok z trzciny cukrowej)1 łyżka proszku do pieczenia1 1/2 łyżeczki soli morskiej 1 łyżka aromatu waniliowego w proszku*w razie potrzeby można również użyć ekstraktu waniliowego jako substytutu płukania cynamonowegodash z gałki muszkatołowej: 1/2 szklanki roztopionego wegańskiego masła maślanego1 / 2 szklanki puszkowanej ekologicznej dyni1 / 4 szklanki kremu sojowego waniliowego1 szklanki mleka sojowego waniliowego lub konopnego
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Wyparowanej Trzciny CukrowejSok Z Wyparowanej Trzciny Cukrowej
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Proszek WaniliowyProszek Waniliowy
Mleko KonopneMleko Konopne
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
PszenicaPszenica
3
Ciasto złożyć w: 1 szklanka wegańskie chipsy czekoladowe1 szklanka z grubsza posiekane kasztany
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
4
Mżawka:1 łyżka syropu z klonu lub agawy
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Cinna - Pumpkin Cream Frosting: 6 oz. wegański ser śmietanowy2-4 łyżki wegańskiej maślanki * więcej maślanki spowoduje bogatsze odmrożenie1 łyżka Vegenaise1 / 2 łyżeczki soli1 / 2 łyżeczki przypraw (mieszanka cynamonu / gałki muszkatołowej) 3/4 szklanki dyni w puszkach4-6 łyżek syropu klonowego1 łyżka śmietanki sojowej5 łyżki surowego orzecha pekan1 łyżeczka proszku maranta (opcjonalnie)polewa: resztki surowych orzechów pekan, posiekane
Składniki, których będziesz potrzebować
Vegan Maślany SpreadVegan Maślany Spread
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
Pasta MaślanaPasta Maślana
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
6
Piekarnik nagrzać do 375 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Smaruj olejem w sprayu, naczynie zapiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
8
Dodaj wszystkie składniki suchego ciasta herbacianego do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
9
Dobrze wymieszać.
10
Dodać mokre składniki. Mieszać aż do dobrze wymieszane. Powinieneś mieć puszyste gęste ciasto. Nie będzie miał płynnej konsystencji.
11
Wchodzisz w posiekane kasztany i chipsy czekoladowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
12
Wlać ciasto do naczynia żaroodpornego. Wygładzić ciasto do krawędzi nożem lub tylnym końcem łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
Lepiej skropić odrobiną syropu z klonu lub agawy i posypką soli morskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
14
Wstawić do piekarnika i piec przez 25-30 minut. Lub do momentu, gdy na brzegach powstanie jasnobrązowa skorupa, a ciasto zacznie odrywać się od naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Przygotuj lukier. W maszynce, dodać wszystkie składniki lukier z wyjątkiem pekan, syrop klonowy i śmietanki. Zmiksować na gładką masę. Lukier będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
śmietanka Do Kawyśmietanka Do Kawy
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
16
Dodać syrop klonowy i śmietanki powoli. Na koniec dodaj surowe orzechy pekan i zmiksuj na gładką masę. Wykonaj szybki test smaku i dostosuj smak do smaku (sól, słodycz, kremowość, orzechowość). Nie martw się, jeśli konsystencja lukru wydaje się wodnista. Będzie twardnieje w lodówce.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
śmietanka Do Kawyśmietanka Do Kawy
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
17
Wyciągnij ugotowane ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Włóż lukier do lodówki na co najmniej 2 godziny.1
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
Gdy zarówno ciasto i lukier ostygły, można mróz ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
19
Posypać resztkami posiekanych surowych orzechów pekan. Pokroić w kwadraty.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
20
Podawać chłodno. Przechowywać w lodówce.Nuty: proszek waniliowy - * użyłem posypki z cukrem waniliowym, którą znalazłem w Williams i Sonoma. Podobne do tego, co możesz posypać swoją chai latte w Starbucks.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WaniliowyProszek Waniliowy
Chai Tea LatteChai Tea Latte
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej

Składniki

11 łyżka suszonego oreganoSyrop z klonu lub agawySyrop z klonu lub agawy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoproszek maranta (opcjonalnie)proszek maranta (opcjonalnie)11 łyżka suszonego oregano1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekonserwowa Dynia ekologicznakonserwowa Dynia ekologiczna1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia konserwowaDynia konserwowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekane kasztanyz grubsza posiekane kasztany1dashmąka uniwersalna, plus mąka stołowamąka uniwersalna, plus mąka stołowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewaniliowe mleko sojowe lub konopnewaniliowe mleko sojowe lub konopne42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania1dash1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusurowe orzechy pekansurowe orzechy pekan7krewetki i żyłkiPolewa: resztki surowych orzechów pekan, posiekanePolewa: resztki surowych orzechów pekan, posiekane1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1szczyptaszczypta soliszczypta soli2Batoniki toffi Heathświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśmietanka sojowa waniliowaśmietanka sojowa waniliowa11 łyżka suszonego oreganośmietanka sojowaśmietanka sojowa1Batoniki toffi Heathprzyprawy (mieszanka cynamonu / gałki muszkatołowej)przyprawy (mieszanka cynamonu / gałki muszkatołowej)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesurowy cukier wegański (wyparowany sok z trzciny cukrowej)surowy cukier wegański (wyparowany sok z trzciny cukrowej)1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaW razie potrzeby stosujesz również ekstrakt z wanilii jako substytutW razie potrzeby stosujesz również ekstrakt z wanilii jako substytut11 łyżka suszonego oreganoAromat Waniliowy W ProszkuAromat Waniliowy W Proszku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweroztopiony wegański maślany spreadroztopiony wegański maślany spread22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuvegan maślany spreadvegan maślany spread7krewetki i żyłkiWiśnia maraschino i plasterek cytrynyWiśnia maraschino i plasterek cytryny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewegańskie chipsy czekoladowewegańskie chipsy czekoladowe170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewegański serek śmietankowywegański serek śmietankowy11 łyżka suszonego oreganoVegenaiseVegenaise4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżeczka drożdży szybko rosnących1 łyżeczka drożdży szybko rosnących
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia20
Magazyn