Kasza pieczona z szynką wiejską, grzybami, świeżym tymiankiem i parmezanem

Kasza pieczona z szynką wiejską, grzybami, świeżym tymiankiem i parmezanem
Pieczone kasze z szynką wiejską, grzybami, świeżym tymiankiem i parmezanem to bezglutenowe poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 135 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz szalotki, pieprz, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pieczeń garnkowa z grzybami i świeżym tymiankiem, Parmezan Polenta z cytryną tymianek Grzyby Dzikie, oraz Grzyby z kasztanami i tymiankiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować kaszę, zagotuj wodę i sól w dużym rondlu; stopniowo mieszaj kaszę. Zmniejszyć ogień; dusić 30 minut lub aż gruby, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaszaKasza
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/4 szklanki sera i białego pieprzu. Wymieszać z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
SerSer
JajkoJajko
4
Łyżka 1/2 szklanki mieszanki kaszy do każdego z 8 (4-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
KaszaKasza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Piec w temperaturze 325 przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć ramekiny z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
8
Aby przygotować sos, doprowadzić szalotki, wino, 1/4 bulionu szklanki, ocet, liść laurowy, i chile do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu; gotować, aż zmniejszy się do 1 łyżka płynu (o 6 protokół). Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Zwrócić płyn do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
BulionBulion
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
9
Połącz 1/4 szklanki bulionu i skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
10
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiego; dodać masło i śmietanę, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Wymieszać 2 łyżki sera, sok i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MasłoMasło
SerSer
KremKrem
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
11
Ugotować szynkę na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj grzyby, 1 łyżka szalotki, 1 łyżeczka wody i 3 gałązki tymianku; smażyć 3 minuty lub tylko do miękkości grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
WodaWoda
13
Poluzuj krawędzie kaszy nożem lub gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaszaKasza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
14
Umieść talerz do góry nogami na każdym ramekinie; Odwróć na talerze. Łyżka 1 łyżka sosu na każdym talerzu; posypać mieszankę szynki równomiernie między talerzami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)0(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków2(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento11 funt cukinii,skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana28Orzechy dowolne (posiekane)szynka wiejska pokrojona w paski julienneszynka wiejska pokrojona w paski julienne1pieprz suszony chile, rozgniatanypieprz suszony chile, rozgniatany1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka, podzielonybeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka, podzielony11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 funt cukinii,świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny28Orzechy dowolne (posiekane)1/4 szklanki startego sera Parmigiano-Reggiano1/4 szklanki startego sera Parmigiano-Reggiano2(zima)tarty ser Parmigiano-Reggianotarty ser Parmigiano-Reggiano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szalotka mielonaszalotka mielona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet sherryocet sherry5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/2 cala) pokrojone czapki z grzybami shiitake(1/2 cala) pokrojone czapki z grzybami shiitake2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikasza żółta mielona Kamiennakasza żółta mielona Kamienna3gałązki tymiankugałązki tymianku11 funt cukinii,1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Cytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny0(może być lub przeglądać)1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn