Karmelizowane placki z jabłkami
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj karmelizowane placki z jabłkami. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 499 kalorii, 6 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 1,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga jabłek, soku z cytryny, ekstraktu waniliowego i mielonego cynamonu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 21% wyniku, co nie jest wynikiem doskonałym. Podobne przepisy obejmują mocne placki z karmelizowaną cebulą, placki z jabłkami i ciasta z jabłkami.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
Dodaj jabłka; gotować i mieszać 5 minut.
Wymieszaj brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i cynamon; dodać do jabłek. Gotuj i mieszaj jeszcze 7-8 minut lub do momentu, aż jabłka zaczną mięknąć i karmelizować.
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z cytryny i wanilią. Całkowicie ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 400°. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwiń arkusze ciasta.
Zwiń do 1/8 cala. grubość; wyciąć cztery 5-calowe. kółka z każdego arkusza.
Na połowę każdego koła nałóż około 3 łyżek nadzienia. Brzegi ciasta zwilż wodą. Złożyć ciasto na nadzienie. Dociśnij krawędzie widelcem, aby je uszczelnić, lub, jeśli to konieczne, ściśnij krawędzie, aby je uszczelnić i pofałdować.
Przełożyć na natłuszczone blachy do pieczenia. Nakłuj wierzch ciasta widelcem.
Piec 20-25 minut lub do złotego koloru.
Zdjąć z patelni na druciane stojaki.
Do posypania wymieszaj cukier i cynamon.
Posmaruj ciasta roztopionym masłem; posypać cukrem cynamonowym.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby posyp lodami.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.