Karmelizowane kompoty z ananasa
Karmelizowane kompoty ananasowe to sos, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz matowe gałązki kolendry i tuiles Kokosowe, złoty cukier, jogurt mleczny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bezglutenowy Sernik z marakują z karmelizowanym ananasem, Pieczone Figi Karmelowe, Jagody I Kompoty Jabłkowe, oraz Karmelizowane szalotki.
Instrukcje
Odetnij skórkę z ananasa, a następnie pokrój ją wzdłuż na ćwiartki i usuń rdzeń z każdego kawałka. Posiekaj mięso grubo i czysto w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie kremowe.
Wlać czysty do dużego Sitka ustawionego nad miską i pozostawić do odsączenia w lodówce na noc. Nie mieszać.
Następnego dnia wlej sok z miski do pojemnika odpornego na zamrażanie. Zamrażać do uzyskania stałej masy (co najmniej 4 godziny).
Teraz karmelizuj mięso. Na tym etapie, w restauracji, wcieramy mięso przez sito z tyłu chochli, aby było bardzo kremowe. To nie jest istotne, ale sprawia, że ten deser jest wyjątkowy. Na średniej wielkości patelnię wrzucić cukier i wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody. Odstawić na 5 minut, a następnie powoli podgrzać na łagodnym ogniu, potrząsając patelnią, aż cukier rozpuści się w przezroczystym syropie. Gdy wszystkie kryształy się rozpuszczą, podgrzej ogień i gotuj na średni złoty kolor. Dodaj miąższ ananasa i gotuj przez 5 minut, mieszając, aż do smaku i lekko zredukowanego.
Wyjąć i ostudzić, a następnie przechowywać w przykrytym pojemniku w lodówce, aż będzie gotowy do podania (czysty zachowa się do 2 dni.)
Gdy sok ananasowy zamarznie, zeskrobaj go na lodowate wióry za pomocą dużej metalowej łyżki.
Umieścić w innym pojemniku i przechowywać zamrożone, aż będą gotowe do podania.
Aby służyć, podzielić czystą między 8 kieliszków lub małych kieliszków do wina i top z jogurtem. (W tym momencie można je schłodzić do 4 godzin.)
Wyjąć wióry z zamrażarki i łyżką nad jogurtem. Do każdej szklanki doprawić matową gałązką kolendry i podawać z kokosowymi tuilami.