Karczochy z sosem maślanym parmezanem
Karczochy z sosem maślanym parmezanem mogą być tylko bezglutenowe i pierwotne przepis, którego szukałeś. Na 2,61 zł / porcja, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 7G białka, oraz 43g tłuszczu. Jeśli masz parmezan, wino, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 126 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Karczochy dla dzieci gotowane na parze z sosem cytrynowo-brązowo-maślanym i szczypiorkiem, Kurczak z parmezanem w sosie balsamicznym, oraz Karczochy czosnkowo-parmezanowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody z połówkami cytryny.
Odetnij łodygę z karczochów. Wrzuć je do wody i gotuj przez 40-45 minut.
Wlać wino do patelni, zmniejszyć o połowę, zmniejszyć ogień i ubijać masło po jednym małym kawałku na raz.
Wlać parmezan i sok z cytryny.
Aby jeść, zdejmij liście, zanurz złamany koniec w sosie, zjedz to i wyrzuć resztę. Gdy dotrzesz do środka, wyciągnij środkowe liście, zeskrobuj Owłosione Dławiki i zjedz karczoch.