Karczochy pieczone Falsone-Nadziewane karczochami
Pieczone karczochy Falsone-Nadziewane karczochami to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 484 kalorie, 24g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 6,6 USD za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczone karczochy z sosem Chorizo i karczochem, Pieczone Nadziewane Karczochy, oraz Pieczone nadziewane karczochy z olejem miętowym z " nowej kuchni Perskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć łodygi z karczochów i oderwać twarde liście.
Odetnij górną trzecią każdego karczocha i odetnij nożyczkami końcówki liści. Paruj karczochy na umiarkowanym ogniu do miękkości po przebiciu na dnie, około 30 minut; sprawdź poziom wody w połowie gotowania.
Dodaj Topinambur i ziemniaki do parowca i pary do miękkości, o 40 protokół; ponownie, sprawdzić poziom wody w połowie.
Wyciągnij środkowe liście z karczochów i zeskrobuj Owłosione Dławiki małą łyżką. Odstaw na bok 4 najładniejsze karczochy.
Usuń liście z 2 pozostałych karczochów i przechowywać w lodówce do innego użytku.
Ćwierć 2 karczochy DNA i umieścić w misce.
Dodać Topinambur i ziemniaki i rozgnieść warzywa do gładkiego puree z masher ziemniaków. Wymieszać 1 szklankę parmezanu i doprawić solą i pieprzem.
Łyżka farszu do centrów 4 zastrzeżone karczochy. Oddziel lekko liście karczochów i użyj małej łyżki, aby zapakować pozostały farsz między nimi. Karczochy ułożyć na naoliwionej blasze do pieczenia, posmarować oliwą z oliwek i posypać 2 łyżkami pozostałego parmezanu.
Piec przez około 30 minut lub aż bardzo gorąco i rumiane na brzegach.
W misce ubić 2 łyżki oliwy z oliwek z octem i doprawić solą i pieprzem. Nadziewane karczochy ułożyć na talerzach, skropić winegretem i posypać natką pietruszki, rozmarynem i tymiankiem.