Karaiby Grillowany Tuńczyk

Karaiby Grillowany Tuńczyk
Przepis Karaiby Grillowany Tunan jest gotowy w około 42 minuty i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni środkowoamerykańskiej. Ten przepis służy 17. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka steków z tuńczyka, Karaiby jerk przyprawy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny Grillowany Tuńczyk Karaibski, Karaiby Przyprawiony Tuńczyk, oraz Karaiby Grillowana polędwiczka wieprzowa z grillowaną salsą ananasową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać oliwę z oliwek, sok z limonki i przyprawy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść steki z tuńczyka w dużej plastikowej torebce lub naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodaj marynatę; Obróć, aby dobrze płaszcz.Przechowywać w lodówce 30 minut lub dłużej dla dodatkowego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
4
Usuń rybę z marynaty. Wyrzucić pozostałą marynatę.Broil lub grill na średnim ogniu 5 do 6 minut na stronie lub aż tuńczyk jest pożądany doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćTwardy
Gotowe W42 m.
Porcje17
Ocena Zdrowia28
Magazyn