Kapusta na ciepło z zieloną fasolką

Kapusta na ciepło z zieloną fasolką
Ciepłą kapustą i zieloną fasolką jest bezglutenowe, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 632 kalorie, 7G białka, oraz 60 g tłuszczu każdy. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, pomidory, nasiona kardamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa z ciepłym bekonem Vinaigrette, Ciepła sałatka ziemniaczana Dijon z zieloną fasolką, oraz Fasola szparagowa i kapusta 'Scandia'.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, na małym ogniu, roztopić masło; dodać cebulę, czosnek, imbir, kozieradka, kminek, kardamon, oregano, kurkuma, bazylia, i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
KurkumaKurkuma
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia i odstawić 10 minut; odcedzić przez sito o drobnej siatce do miski odpornej na ciepło (może być przechowywany w szczelnie przykrytym pojemniku w lodówce przez 3 tygodnie).aby kapusta i fasola szparagowa rozgrzać patelnię lub patelnię na średnim ogniu; stopić 1/2 szklanki przyprawionego masła i dodać kapustę i pokrojoną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Saute aż kapusta zwiędnie, o 5 protokół; dodać świeże pomidory, pomidory w puszkach, czosnek, nasiona gorczycy, Nasiona Nigelli, kurkuma, berbere, kardamon, i imbir.Gotować na małym ogniu, aż będzie miękki i pachnący, od czasu do czasu mieszając, około 30 minut.W międzyczasie przygotuj i łaźnię z lodem; przynieś 6 szklanek wody do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
KurkumaKurkuma
BerbereBerbere
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj fasolkę szparagową do wrzącej wody, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, aż będzie jasny i delikatny, 3 do 5 minut; natychmiast spuścić i zanurzyć fasolę w łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Fasolę odcedzić i złożyć do mieszaniny pomidorów i kapusty; dusić 10 protokół.Posmakuj i dostosuj do soli.; podawać z chlebem injera lub ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Składniki

42 op.plastrów białych grzybów2 op.plastrów białych grzybów198Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkę (w puszkach)pomidory pokrojone w kostkę (w puszkach)1(może być lub przeglądać)nasiona kardamonunasiona kardamonu7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidorki koktajlowe lub 5 dużych pomidorówpomidorki koktajlowe lub 5 dużych pomidorów11 funt cukinii,berbere (dostępne w sklepach specjalistycznych) lub 1 łyżeczka chili w proszkuberbere (dostępne w sklepach specjalistycznych) lub 1 łyżeczka chili w proszku227Orzechy dowolne (posiekane)masło klarowane lub 8 uncji gheemasło klarowane lub 8 uncji ghee1(może być lub przeglądać)nasiona kozieradkinasiona kozieradki2caleświeży imbir, obrany i drobno posiekany kawałek)świeży imbir, obrany i drobno posiekany kawałek)3caleświeży imbir, obrany i starty kawałek)świeży imbir, obrany i starty kawałek)1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifasola szparagowa, przycięta i pokrojona na półfasola szparagowa, przycięta i pokrojona na pół1(może być lub przeglądać)kardamon mielony, najlepiej świeżo zmielonykardamon mielony, najlepiej świeżo zmielony1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony0(może być lub przeglądać)mielona kurkumamielona kurkuma11 funt cukinii,mielona kurkumamielona kurkuma1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa454Orzechy dowolne (posiekane)kapusta (lub rozdrobniona) lub 1 lb kapusty napa, cienko pokrojona (lub rozdrobniona)kapusta (lub rozdrobniona) lub 1 lb kapusty napa, cienko pokrojona (lub rozdrobniona)1(może być lub przeglądać)suszone oreganosuszone oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona cebula, grubo posiekanaczerwona cebula, grubo posiekana1( bakłażany)czerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona Nigelli (dostępne w sklepach specjalistycznych)nasiona Nigelli (dostępne w sklepach specjalistycznych)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn