Kandyzowana Skórka Satsuma
Kandyzowana skórka Satsuma może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 84 kalorie. Ten przepis służy 32 i kosztuje 13 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz satsumańskie pomarańcze, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Kandyzowana Skórka Cytrynowa, Kandyzowane Bułeczki Ze Skórką Pomarańczową, oraz Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomarańcze obrać ze skórki, zeskrobać ze skórki białą skórkę. Zarezerwuj pomarańczowe sekcje do innego użytku.
Pokroić skórkę w paski 1/4 cala.
Połącz 1 1/2 szklanki cukru i 3/4 szklanki wody w średnim rondlu na średnim ogniu; gotować 2 minuty lub aż cukier się rozpuści, stale mieszając. Wymieszać skórkę; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Zdjąć z ognia; całkowicie schłodzić. Skórkę przecedzić przez sito do miski. Wyrzucić płyn. Skórę osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieścić pozostałe 1 szklanka cukru i skórki w średniej misce, podrzucając dobrze do herbu.