Kalmary
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać kalmary spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 35 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 73 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 237 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, mielony pieprz, kałamarnicę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary.
Instrukcje
Rozgrzej olej na ciężkiej, głębokiej patelni lub garnku. Olej należy podgrzać do 365 stopni F (180 stopni C).
W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, sól, oregano i czarny pieprz. Pogłębianie kałamarnicy przez mieszankę mąki i przypraw.
Umieść kalmary w oleju na 2 do 3 minut lub do jasnobrązowego. Uważaj na rozgotowanie, kalmary będą trudne, jeśli rozgotowane. Suche kalmary na ręcznikach papierowych.