Kale-and-Scallion Negimaki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Kale-and-Scallion Negimaki spróbować. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 206 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz jarmuż, nasiona sezamu, miso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba szalotka z kapustą sezamową, Mirin-marynowane steki z cebulką-jarmuż Ramen, oraz Chrupiące placki ziemniaczane z serem rolniczym, cebulką, czarnym pieprzem i chipsami z jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubij razem tamari, mirin, czerwone miso, cukier i olej sezamowy.
Rozprowadzić 1 łyżeczkę mieszanki z każdej strony plasterków wołowiny. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę. Zarezerwuj pozostałą marynatę.
W rondlu osolonej wrzącej wody, gotować jarmuż do jasnozielonego, 2 minuty.
Odcedzić i lekko wycisnąć nadmiar wody.
Na powierzchni roboczej ułóż kawałek wołowiny z długim bokiem do ciebie.
Umieść 1 plasterek scallion na dolnej krawędzi. Wierzch z jedną ósmą jarmużu; niektóre z jarmużu powinny wykraczać poza krótkie boki mięsa.
Bardzo mocno zwijamy mięso na nadzienie. Zabezpiecz rolkę za pomocą 2 wykałaczek. Powtórzyć z pozostałym mięsem, szalotki i jarmuż.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową.
Wałki posmarować olejem. Smarować ruszt grillowy. Grill rolki na dużym ogniu, aż zwęglone, 2 protokół.
Posmaruj bułki marynatą i grilluj jeszcze przez kilka sekund, aż zostaną zeszklone.
Przenieś rolki na powierzchnię roboczą. Wyrzuć wykałaczki.
Wytnij negimaki na 1 cal długości.
Przełożyć na talerz, pokroić boki w górę i skropić pozostałą marynatą.
Posypać sezamem i podawać.