Kaczka z Mango na belgijskiej endywii

Kaczka z Mango na belgijskiej endywii
Potrzebujesz bezglutenowy hor d ' oeuvre? Kaczka z Mango na belgijskiej cykorii może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 18. Za 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 484 kalorii, 6G białka, oraz 49g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz belgijską endywię, cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Faszerowana Belgijska Endywia, Grillowana Belgijska Endywia, oraz Belgijska Endywia Szynka Au Gratin dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Kaczkę należy przygotować dzień wcześniej ze względu na długi, powolny czas gotowania. Jeśli kupujesz wstępnie ugotowaną konfiturę z kaczki, pomiń instrukcje zawarte w tym akapicie i postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu produktu. W każdym razie będziesz musiał zniszczyć kaczkę do użycia w tym przepisie. Dla własnego konfitury z kaczki wymieszaj sól, pieprz i czosnek i posmaruj kaczkę przyprawami wcierającymi się w powierzchnię kaczki. Na kuchence rozgrzej olej lub smalec w głębokiej brytfannie (jeśli będziesz korzystać z piekarnika) lub w dużym holenderskim piekarniku (jeśli będziesz gotować na strzelnicy). (Uwaga: będziesz kłusować kaczkę, a nie smażyć, dlatego ważne jest, aby unikać zbyt gorącego oleju.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
SmalecSmalec
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PiekarnikPiekarnik
2
Dodaj kaczkę do ciepłego oleju. Jeśli używasz piekarnika, włóż kaczkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni F na około 6 do 8 godzin. Jeśli używasz płyty kuchennej, gotuj kaczkę na wolnym ogniu. W obu przypadkach kaczkę należy gotować, aż odpadnie od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
Cała KaczkaCała Kaczka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Usuń całe mięso kaczki z kości i zachowaj mięso, aż będzie potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
4
Przeciąć cykorię na pół i usunąć rdzeń. Lekko podsmaż pokrojone boki cykorii na oliwie z oliwek na średnim ogniu na patelni nieprzywierającej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posyp cukrem, solą, pieprzem i masłem - przykryj i gotuj do al dente - około 10 minut. Chcesz, aby cykoria była lekko delikatna, ale wystarczająco jędrna, aby podtrzymać nadzienie z kaczki. Dopraw solą i pieprzem, zdejmij z ognia i ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
EndiveEndive
PieprzPieprz
CukierCukier
Cała KaczkaCała Kaczka
SólSól
6
Przygotuj puree z mango / jagód, dodając mango i truskawki do blendera lub robota kuchennego i miksując do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
JagodyJagody
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Jeśli kaczka jest zimna, podgrzej ją lub podgrzej ponownie, w zależności od tego, czy zrobiłeś własną konfiturę, czy kupiłeś ją przygotowaną. Rozdrobnij kaczkę 2 widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Napełnij każdą połowę cykorii kaczką, łyżką puree z jagód mango na wierzchu i udekoruj maliną.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
EndiveEndive
JagodyJagody
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Cała KaczkaCała Kaczka
9
Podawać lekko ciepłe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje18
Ocena Zdrowia3
Magazyn