Kaczka Po Sherry Pieczona
Pieczona kaczka po Sherry może być tylko napojem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 1415 kalorii, 35g białka, oraz 133g tłuszczu na porcję. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka bazylii, kaczki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 godzin i 20 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Pieczone na patelni piersi z kaczki z sosem Sherry, miód i tymianek, Kaczka z orzechem Sherry Vinaigrette, oraz Kurczak pieczony w sosie czosnkowo-Sherry.
Instrukcje
Rozmrozić kaczkę w lodówce, aż do częściowego rozmrożenia. Skóra powinna być miękka, ale wnętrze powinno być nadal zamrożone. Wyjmij kaczkę z opakowania i dźgnij kaczkę 15 do 20 razy. Upewnij się, że otwory kłute przejść obok tłuszczu i do mięsa. Jest to bardzo ważne dla procesu marynowania.
W dużej misce wymieszać 1 szklankę sherry i 3 łyżki oliwy z oliwek.
Umieść kaczkę w misce do miksowania.
Na całej kaczce rozprowadzić sherry i oliwę z oliwek. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce, aż kaczka jest całkowicie rozmrożone (działa najlepiej w nocy).
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Usuń kaczkę z marynaty, a kość szyi i podroby usuń z wnętrza kaczki.
Rozłóż część marynat wewnątrz kaczki. Otrzyj zewnętrzną część kaczki 3 łyżkami oliwy z oliwek i oregano, rozmarynem i bazylią.
Pozostałą 1 szklankę sherry wlać na dno patelni, a kaczkę ułożyć na patelni.
Piecz przez około 30 minut na 1/2 funta (czasy gotowania mogą się różnić.) Baste co 30 do 45 minut.