Kaczka Confit
Duck Confit wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 2223 kalorii, 47g białka, oraz 226g tłuszczu każdy. Na 8,3 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz tłuszcz z kaczki, czosnek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Confit Z Kaczki, Kaczka Confit, oraz Co To Jest Duck Confit.
Instrukcje
Udka kaczki doprawić z obu stron koszerną solą.
Umieść je w dużej zamykanej torbie.
Dodaj skórkę z cytryny i plastry, czosnek, jagody ziela angielskiego, jagody jałowca i świeży tymianek. Uszczelnić i masować nogi kaczki przez worek, aż wszystkie składniki są równomiernie rozproszone. Przechowywać w lodówce przez 24 godziny do marynowania.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (93 stopni C).
Wyjąć nogi kaczki z marynaty. Spłucz je i osusz.
Resztę zawartości worka umieść na dnie bezpiecznego naczynia w piekarniku na tyle dużym, aby utrzymać nogi w jednej warstwie, najlepiej emaliowanego żeliwa lub szkła. Ułóż skórę nóg kaczki bokiem w naczyniu.
Wlać tłuszcz z kaczki do małego rondla i ogrzać na małym ogniu, aż stanie się płynny.
Wlać na nogi kaczki, aż zostaną całkowicie przykryte. Jeśli nogi nie są zakryte, możesz je uzupełnić oliwą z oliwek. Gdy nogi gotują, więcej tłuszczu zostanie wytopionych ze skóry. Przykryj naczynie pokrywką.
Piec przez 6 do 7 godzin w nagrzanym piekarniku, aż mięso łatwo oderwie się od kości.
Wyjąć nogi kaczki z tłuszczu i umieścić w zamykanym pojemniku. Możesz zostawić kości lub usunąć je. Upewnij się, że w górnej części pojemnika jest miejsce. Odcedzić wszystkie ciała stałe z pozostałego tłuszczu i wyrzucić ciała stałe.
Wlać tłuszcz na kaczkę w pojemniku, całkowicie pokrywając. Uszczelnić i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej. Gdy słoik ostygnie, włóż do lodówki i pozwól, aby mięso kaczki utwardziło się przez 2 miesiące. Zachowaj resztki tłuszczu z kaczki do innych zastosowań.