Kacze wątróbki Crostini Toscane z pikantną sałatką ogórkową
Kacza wątróbka Crostini Toscane z pikantną sałatką ogórkową może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 691 kalorii, 29g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,38 zł za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu plus 1 łyżka stołowa, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebula i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Crostini Toscane, Crostini di fegatini (toskańskie Crostini z wątróbki drobiowej), oraz Crostini di fegatini (Crostini z wątróbki drobiowej).
Instrukcje
W 10-calowej do 12-calowej patelni saute podgrzewaj olej powoli na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować powoli do miękkości, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodaj wątróbki, kapary, filety anchois i czerwoną paprykę i gotować, aż lekko rumiane (o 10 protokół).
Dodaj wino i gotuj, aż pozostanie tylko 3 do 4 łyżek płynu.
Wlać mieszankę z wątróbką do robota kuchennego i mieszać z przerwami, pozostawiając grudkowatą-nie gładką - jak przecier. Doprawić solą i pieprzem i wyjąć do małej miski.
Ogórek obrać i usunąć nasiona. Pokroić w 1/8 cala półksiężyce i ubrać olejem, octem, cukrem i doprawić solą i pieprzem.
Grill lub tosty chleb z obu stron i rozłożyć 1 łyżkę mieszanki wątroby kaczki na każdej z nich. Podziel na 4 płytki.
Umieścić 2 łyżki mieszanki ogórka na każdym talerzu i podawać natychmiast.