Joel ' s Guinness Steak

Joel ' s Guinness Steak
Joel ' s Guinness Steak może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 50g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 8,48 zł / porcja, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest idealny do dzień św. Patryka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka steków wołowych, wino, sos worcestershire, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zdrowy stek i ciasto Guinnessa, Guinness-marynowany stek z flanki, oraz Slow-cooker Steak & Guinness Pie.

Instrukcje

1
W szklanej misce lub naczyniu do pieczenia, wymieszać czerwone wino, piwo, sos Worcestershire i sos stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do StekówSos Do Steków
Czerwone WinoCzerwone Wino
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieścić steki do marynaty, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godzin, aby alkohol, aby mięso dobre i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
AlkoholAlkohol
StekStek
MięsoMięso
3
Rozgrzej brojlery w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieść steki na stojaku nad patelnią do pieczenia. Ułóż półkę tak, aby steki były około 5 cali od źródła ciepła. Dusić przez 5 do 7 minut z każdej strony lub do pożądanej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zalać marynatą do rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować przez około 15 minut. Wielokrotnie odcedź mieszaninę w celu usunięcia białek (spienionej substancji). Nie zrobienie tego sprawi, że będzie źle smakować. Po ugotowaniu marynaty, aby usunąć wszystkie białka mięsa i alkohol, Użyj jako sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
AlkoholAlkohol
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Maddaleny Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn