Jedwabista zupa kalafiorowa z chipsami Parmezanowymi

Jedwabista zupa kalafiorowa z chipsami Parmezanowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj jedwabistą zupę kalafiorową z chipsami Parmezanowymi. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis serwuje 6 i kosztuje 1,64 zł za porcję. 15 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką wywar z kurczaka, szczypiorek, czosnek i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jedwabista Zupa Kalafiorowa, Jedwabista Zupa Z Dyni Piżmowej I Parmezanu, oraz Chipsy Z Kalafiora I Parmezanu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń liście i gruby rdzeń z kalafiora, grubo posiekaj i odłóż.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
3
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu lub garnku do zupy na średnim ogniu i dodaj cebulę i czosnek. Gotuj, aż zmięknie, ale nie zrumieni, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
4
Dodaj kalafior i wywar i zagotuj. Zmniejsz ogień do wrzenia, przykryj i gotuj, aż kalafior będzie bardzo miękki i rozpadnie się, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
StadoStado
5
Zdejmij z ognia i za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego zmiksuj zupę lub puree w małych partiach w blenderze* i włóż do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
6
Dodaj parmezan i mieszaj, aż będzie gładki. Dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Trzymaj w cieple, aż będziesz gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ParmezanParmezan
7
Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Rozłóż rozdrobniony ser na folii w 1 nawet cienkiej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec około 10 minut na złoty kolor i chipsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij z piekarnika i ostudź 5 minut. Rozbij arkusz chrupiącego sera na duże kawałki i udekoruj każdą miskę zupy kilkoma odłamkami i szczyptą świeżego szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Szczypiorekświeży Szczypiorek
SerSer
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
1
Usuń płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 5 minut.
2
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje eksplozje ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść ręcznik na wierzchu maszyny, kilka razy pulsuj, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn