Jedwabista zupa kalafiorowa z chipsami Parmezanowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj jedwabistą zupę kalafiorową z chipsami Parmezanowymi. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis serwuje 6 i kosztuje 1,64 zł za porcję. 15 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką wywar z kurczaka, szczypiorek, czosnek i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jedwabista Zupa Kalafiorowa, Jedwabista Zupa Z Dyni Piżmowej I Parmezanu, oraz Chipsy Z Kalafiora I Parmezanu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Usuń liście i gruby rdzeń z kalafiora, grubo posiekaj i odłóż.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu lub garnku do zupy na średnim ogniu i dodaj cebulę i czosnek. Gotuj, aż zmięknie, ale nie zrumieni, około 5 minut.
Dodaj kalafior i wywar i zagotuj. Zmniejsz ogień do wrzenia, przykryj i gotuj, aż kalafior będzie bardzo miękki i rozpadnie się, około 15 minut.
Zdejmij z ognia i za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego zmiksuj zupę lub puree w małych partiach w blenderze* i włóż do garnka.
Dodaj parmezan i mieszaj, aż będzie gładki. Dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Trzymaj w cieple, aż będziesz gotowy do podania.
Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową.
Rozłóż rozdrobniony ser na folii w 1 nawet cienkiej warstwie.
Piec około 10 minut na złoty kolor i chipsy.
Wyjmij z piekarnika i ostudź 5 minut. Rozbij arkusz chrupiącego sera na duże kawałki i udekoruj każdą miskę zupy kilkoma odłamkami i szczyptą świeżego szczypiorku.
Usuń płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje eksplozje ciepła.
Umieść ręcznik na wierzchu maszyny, kilka razy pulsuj, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.