Jalapeños en Escabeche (marynowane Chili)
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Jalapeños en Escabeche (marynowane chili) może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. Jeśli masz pod ręką marchew, oregano, liść laurowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Marynowane Jalapenos (Escabeche), Jalapeños in Escabeche, oraz Escabeche (Marynowane Warzywa).
Instrukcje
Opłucz jalapeos i przekłuj każdy widelcem. Marchew obrać i pokroić w poprzek na 1/4-calowe plastry. Cebulę obrać i pokroić pionowo w 1/4-calowe plastry.
W 3-do 4-Quart patelni na dużym ogniu, połączyć jalapeos, marchew, cebula, 2 szklanki wody, ocet, olej, czosnek, oregano, i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż marchew będzie miękka-chrupiąca po przekłuciu, 5 do 8 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Wlać do słoików, przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 dzień. Użyj łyżki szczelinowej do serwowania.