Jak zrobić Satay wołowiny
Jak zrobić Satay wołowiny jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 433 kalorie, 53g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 4,38 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 27 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka mielonej kolendry, oleju roślinnego, korzenia imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Satay Wołowy, Satay Wołowy, oraz Satay Wołowy.
Instrukcje
Umieść imbir, czosnek, cebula, brązowy cukier, sos rybny, olej roślinny, sos sojowy, kolendra, kminek, kurkuma i pieprz cayenne w misce do mieszania; ubić na gładkiej marynacie.
Posiekaj trawę cytrynową, uderzając ją lekko kilka razy grzbietem dużego noża szefa kuchni; zmiel trawę cytrynową i dodaj do marynaty.
Polędwica wołowa pokroić w paski około 2 1/2 cala długości i 1/8 cala grubości. Dokładnie wymieszaj wołowinę z marynatą, aż wszystkie paski wołowiny zostaną całkowicie pokryte, około 1 minuty. Przykryć miskę folią i marynować w lodówce przez 2 do 4 godzin.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Usuń wołowinę z marynaty i strząśnij nadmiar marynaty. Nawlecz 1/4 mięsa na każdy metalowy szaszłyk.
Ułóż szaszłyki na rozgrzanym grillu i gotuj, aż mięso przestanie przyklejać się do grilla, około 1 do 2 minut. Odwróć szaszłyki na drugą stronę i gotować, aż mięso jest dobrze rumiane i pokazuje znaki grill, 2 do 2 1/2 protokół. Włącz na pierwszej stronie ponownie i gotować, aż mięso jest jeszcze lekko różowy, 2 Więcej minut.
Przełożyć na talerz i pozostawić szaszłyki na około 2 minuty przed podaniem.