Jak zrobić Pulpety bezmięsne
Jak zrobić klopsiki bezmięsne wymaga około 5 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 150 fanów. Mieszanka soli, pieprz cayenne, szybkie gotowanie owsa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Jak zrobić Pulpety bezmięsne, Bezmięsne " Klopsiki, oraz Serowe klopsiki bezmięsne z Marinarą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Do gorącego oleju dodać grzyby, posypać solą, gotować i mieszać, aż płyn z grzybów odparuje. Masło wymieszać z grzybami, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować i mieszać grzyby, aż złoty kolor, o 5 protokół.
Cebulę wymieszać z grzybami i gotować, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, 5 minut.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj czosnek z mieszanką grzybową, aż będzie pachnący, około 1 minuty.
Przenieść mieszaninę do miski mieszającej.
Mieszamy owies w mieszaninę grzybową, aż do całkowitego połączenia. Delikatnie wymieszać 1 uncję sera Parmigiano-Reggiano do mieszaniny.
Dodaj bułkę tartą, 1/4 szklanki natki pietruszki i 1 jajko; doprawić solą, czarnym pieprzem, pieprzem cayenne i oregano.
Wymieszać razem widelcem do kruchości. Wmieszaj Pozostałe 1 jajko.
Mieszanina powinna trzymać się razem po naciśnięciu.
Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny. Aby uzyskać najlepszy smak i konsystencję, przechowywać w lodówce przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia za pomocą silikonowej maty do pieczenia lub pergaminu.
Uformuj miksturę w małe klopsiki za pomocą 2 łyżki miarki.
Lekko rozwałkuj klopsiki między dłońmi, aż będą gładkie, w razie potrzeby; ułóż klopsiki na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż klopsiki będą lekko złociste, 12 do 15 minut.
Doprowadzić sos do wrzenia makaronu w dużym rondlu; zmniejszyć ogień do niskiej. Delikatnie wymieszać klopsiki w sosie, aż będą pokryte. Gotować klopsiki w sosie, aż gotowane przez, 45 minut do 1 godziny.
Przełożyć do miski i udekorować 1 łyżką sera Parmigiano-Reggiano i 1 łyżką natki pietruszki.